Minneord

Dag Tveiten Om forfatteren
Artikkel

Tidligere overlege dr.med. Karl-Ludvig Reichelt, eller Kalle, gikk bort 29.10.2016, nær 83 år gammel. Et storartet menneske og en modig forsker er borte.

Hans forskning knyttet til peptider er viden kjent. Sammenhengen mellom sykdommer og peptidene han forsket på, vakte betydelig oppsikt, men også skepsis og motstand. Det krever sterk vilje og utholdenhet å stå i dette år etter år, en evne som bare noen få er utstyrt med. Kalle var en av disse. Hans resultater bekreftes nå av flere andre forskere. Dessverre fikk han ikke oppleve gjennombruddet som vil komme.

Han etterlater seg et stort antall publikasjoner, og han holdt foredrag verden rundt om sin forskning. Hans siste artikkel var en kronikk i Dagens Medisin, Gluten og schizofreni, som sto på trykk under en uke før han døde og som på mange måter oppsummerer mye av hans forskning. Tusenvis av pasienter kan takke Kalles oppdagelser og hans kliniske erfaring for at de er blitt friske.

Med Karl-Ludvig Reichelts bortgang har vi mistet et stort menneske i ordets rette forstand – han ruvet i landskapet. Hans enorme kunnskaper innen alt fra historie og teologi til medisin og hverdagsliv samt hans hjertevarme og vennlighet vil vi huske ham for. Han var alltid i godt humør og positiv til det siste. Hele tiden spredte han sine småvers, som «Hipp hurra / Dette var bra / Nå har vi seiret / og dette må feires» og «Vi får ta en titt / på det som er blitt / en enigma i en gåte / som nålen i en såte. Hi, hi, Kalle».

Vi som arbeidet tett med Kalle helt til det siste, føler oss veldig heldige som fikk lære ham å kjenne og fikk jobbe sammen med ham i flere år. Vi vil minnes ham i takknemlighet og beundring og skal fortsette hans utrettelige arbeid.

Vi lyser fred over Kalles minne.

På vegne av kollegene ved Lab1

Anbefalte artikler