Enklere å lese vitenskapelige artikler

Einar Ryvarden Om forfatteren
Artikkel

Vi har i dag lansert vårt helt nye nettsted. Listen over forbedringer vi har gjort for våre lesere er veldig lang. Det er dog enkelt å oppsummere: Vi har villet servere en enklere leseropplevelse, uansett om du bruker en vanlig PC, nettbrett eller mobil.

Det er på det vitenskapelige innholdet vårt vi har gjort størst endringer med en ny måte å organisere artiklene. Inspirert av noen av de viktigste internasjonale tidsskriftene, blant annet BMJ og New England Journal of Medicine, er våre vitenskapelige artikler nå oppdelt med faner i toppen. Disse fanene gjør det raskere og mer intuitivt å hoppe til ulike deler av artikkelen, enten det er sammendrag, kommentarer, referanser eller engelsk versjon. Hittil har det meste av dette ligget helt i bunnen av artikkelen.

I tillegg har vi samlet all publiseringsinformasjon om artikkelen og knapper for å skrive ut, sende på epost og dele på sosiale medier i høyre marg. Bruker du en stor skjerm, følger denne menyen med deg hele tiden etterhvert som du leser nedover på siden.

Dette er kanskje den eneste forskjellen mellom hva du får på stor og liten skjerm. Våre nye sider tilpasser seg både små små og store mobiltelefoner. Bruker du mobil, får du alt innhold og alle muligheter du har på en stor skjerm. Selv om du har en mindre skjerm, har vi lagt vekt på at du også her skal få en skriftstørrelse som gjør det behagelig å lese.

Vi håper du synes vårt nye design og måte å organisere innholdet gjør det enklere å finne frem og lese både vårt vitenskapelige og annet innhold.

Anbefalte artikler