Joakim Eikeland

Foto: Christian Tunge

– Jeg ble hektet etter at en kompis dro meg med på et introduksjonskurs i birøkt i fjor sommer. Etter tre timer med informasjon om biedød, pollinering for hånd i Asia og ikke minst alle fordelene med honning fremfor sukker, følte jeg at dette er noe alle bør drive med. I utgangspunktet håpet vi på om lag 50 kilo honning fra de to opprinnelige kubene for å gå i null økonomisk. Men etter at den ene kuben svermet, og vi klarte å fange den igjen, har vi nå en tredje kube og ambisjoner om å tjene noen lommepenger.

Joakim Eikeland er født i Mandal, men jobber nå ved Avdeling for medisinsk biokjemi, Rikshospitalet i Oslo. På fritiden har han og en kompis ansvar for tre kuber og rundt 50 000 honningbier i Maridalen.

Kommentarer

(0)
Denne artikkelen ble publisert for mer enn 12 måneder siden, og vi har derfor stengt for nye kommentarer.

Anbefalte artikler