()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel
  Fra redaktøren

  Fra redaktøren

  Menn som har sex med menn er mer utsatt for hivsmitte. Preeksponeringsprofylakse kan bli et virkemiddel i kampen mot økte smittetall

  Frihet i en pille?

  Sen start av tilleggsbehandling ved tykktarmskreft

  Sen start av tilleggsbehandling ved tykktarmskreft

  Nesten halvparten av pasientene som skal ha kjemoterapi etter operasjon for tykktarmskreft, kommer senere i gang med slik behandling enn hva som er anbefalt i norske retningslinjer. Dette gjelder både dem som er operert laparoskopisk og dem som er operert med åpen kirurgi. Forskere i Tromsø har analysert data om 1 132 pasienter operert ved norske sykehus i perioden 2008 – 13.

  Norske pasienter med tykktarmskreft kommer for sent i gang med tilleggsbehandling

  Prevensjon og antiepileptika

  Prevensjon og antiepileptika

  Enkelte antiepileptiske legemidler interagerer med hormonelle prevensjonsmetoder. Dette gjelder særlig lamotrigin og enzyminduserende antiepileptika. For kvinner som bruker slike legemidler, bør hormonspiral være førstevalg ved behov for sikker prevensjon.

  Prevensjon for kvinner som bruker antiepileptika

  Feberkramper

  Feberkramper

  Feberkramper er vanlig, men har oftest ingen negative konsekvenser for barnets utvikling. De patofysiologiske mekanismene er lite klarlagt. Viktigste risikofaktorer er alder, infeksjon, forekomst av feberkramper i familien, hyperventilering og forstyrret væskebalanse. Varighet over 15 minutter, fokale anfall og hyppige anfall er assosiert med senere utvikling av epilepsi.

  Hva skyldes feberkramper?

  Tysk, grundig og klar

  Tysk, grundig og klar

  Han ble turnuslege i Porsgrunn uten å kunne ett ord norsk. Med dyktighet, grundighet og stor innsats er han blitt en internasjonalt anerkjent screeningekspert som sier fra når han mener noe bør sies. «Middelmådig forskning er bortkastet», sier Michael Bretthauer, som også slår et slag for studentundervisningen.

  Snill Perfeksjonistisk Refser

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media