Ny president på lokalforeningsmøte

Aktuelt i foreningen
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  – Det er spennende å se hva som foregår lokalt, knytte kontakter og å lære.

  President Marit Hermansen på medlemsmøte i Tønsberg. Her flankert av Ole Johan Bakke og Tom Ole Øren fra Vestfold…
  President Marit Hermansen på medlemsmøte i Tønsberg. Her flankert av Ole Johan Bakke og Tom Ole Øren fra Vestfold legeforening. Foto: Lisbet T. Kongsvik

  Det sa Marit Hermansen da hun besøkte Vestfold legeforening en uke før hun trådte inn i presidentvervet.

  Hun er invitert rundt til å besøke flere av medlemsmøtene i lokalforeningene i høst.

  – Det er interessant å se hvor mye som foregår i det ganske land. Det er morsomt å få nye tanker og ideer. Det gir meg energi, forteller Hermansen. Nærmere 60 Vestfold-leger møtte opp for å høre kommende president snakke om utfordringene i fremtidens helsevesen.

  – Jeg er glad for at Legeforeningen de siste årene har gått inn for å satse på lokalforeningene. Det er ekstra hyggelig å se at oppmøtet er så stort som her i Vestfold, sa Hermansen.

  – Utfordringene i helsevesenet i fremtiden er mange. Samfunnet kommer til å bli annerledes. Vi blir flere eldre i Norge og vi behandler folk slik at de lever lenger med sine sykdommer. Det foregår hele tiden en urbanisering i verden. Folk flytter inn til sentrale strøk og det vil påvirke helsevesenet, understreket hun.

  – Landsstyret er min sjef og Legeforeningens øverste organ. Det blir derfor min oppgave å jobbe med det arbeidsprogrammet som ble vedtatt på landsstyremøtet i mai i de to neste årene som president, sa hun. Hun nevnte noen viktige områder; verdier og profesjonsetikk, faglig utvikling av helsetjenesten, kvalitet og trygghet, dialog og samarbeid, forskning og utdanning, sykehusstruktur, legevakt, prioritering og spesialiststruktur. Hun fortalte videre at det nyvalgte sentralstyret i høst skal diskutere hvilke saker Legeforeningen skal prioritere å jobbe med fremover.

  – Jeg ønsker å bidra til å videreutvikle en sterk legeforening som skal være tydelig overfor medlemmene. Vi må utvikle den formen vi har både som en faglig forening og fagforening, avsluttet Hermansen.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media