En nevø forteller om sin onkels eventyrlige liv

Legelivet
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel
  Ole Didrik Lærum. Foto: Det Norske Videnskaps-Akademi
  Ole Didrik Lærum. Foto: Det Norske Videnskaps-Akademi

  Ole Didrik Lærum (f. 1940) har nylig utgitt boken Ingeniøren & eventyret på Kom forlag. Boken handler om hans onkel – en onkel med samme navn som han selv.

  På omslaget beskrives beretningen om sivilingeniøren og professoren Ole Didrik Lærum (1901 – 1972) som en historie om en begavet norsk ingeniør som i løpet av sin yrkeskarriere satte dype spor etter seg i utlandet og her hjemme: fra byggingen av Flåmsbanen og den transiranske jernbanen til den største transportaksjonen under den annen verdenskrig, via rådgiver for keiseren i Etiopia, til professorat ved Norges tekniske-naturvitenskapelige universitet og den største forsvarsutbyggingen i norsk historie. Deler av arbeidet hans i Norge i etterkrigsårene var hemmeligstemplet forsvarsutbygging, og detaljer om det er først blitt frigitt i senere år.

  Legen Ole Didrik Lærum tok medisinsk embetseksamen i Oslo i 1965, doktorgrad i 1969 og ble godkjent spesialist i patologi i 1975. Han har arbeidet innen kreftforskning ved Universitetet i Bergen, i Oslo og ved forskjellige institusjoner i Europa og USA. Siden 2010 har han vært ekstern professor ved Københavns universitet. I tillegg til at han har et rikholdig faglig og vitenskapelig forfatterskap bak seg, har han skrevet en rekke kultur- og helsehistoriske bøker og artikler. Flere av bøkene hans er tidligere anmeldt i Tidsskriftet.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media