– En stor oppgave

Christine Rian Johannessen Om forfatteren
Artikkel

Marit Hermansen ble applaudert inn som ny president i Legeforeningen.

Legeforeningens nye president, Marit Hermansen. Foto: Thomas Barstad Eckhoff

Hermansen overtar vervet 1. september etter Hege Gjessing, som har ledet Legeforeningen i fire år. Hermansen var innstilt av valgkomiteen og ble valgt ved akklamasjon.

– Tusen, tusen takk. Jeg er veldig glad for at det ikke står en idrettsreporter med mikrofon og spør meg hva jeg føler og kjenner nå. Dette har vært som et langt skirenn. Det har ikke vært noen spurt mot slutten, men et langt oppløp. Nå er jeg i mål, sa en glad Marit Hermansen til landsstyret.

– Jeg skal ikke bruke ord som «sinnsykt» og «fokusere på nye oppgaver», men si at jeg er veldig glad, stolt og spent. Dette er en stor oppgave og en veldig spesiell jobb. Dere må spille meg god.

Hermansen har sittet fire år som leder for Norsk forening for allmennmedisin og to år i sentralstyret. Hun er fastlege ved Furubo legesenter i Grue kommune i Solør og kommuneoverlege med spesialitet i allmennmedisin.

– Jeg vil gjerne takke noen: Jeg kommer fra en fagmedisinsk forening som har gitt meg spillerom og lov til å utvikle meg til å bli en god leder. Jeg har jobbet nært med Allmennlegeforeningen og sittet i sentralstyret under kyndig ledelse av Hege Gjessing. Hjemme har jeg noen som er stolte og som heier på meg, vel vitende om at jeg kommer til å være mye i Oslo. Til slutt vil jeg takke alle dere som har klappet meg inn. Tusen, tusen takk!

Helle gjenvalgt

Hermansen får med seg lederen for Norsk overlegeforening, Jon Helle, som visepresident. Dette blir hans andre periode i dette vervet.

– Jeg er ydmyk og takknemlig for å kunne fortsette å ha denne spennende oppgaven, så tett på det som skjer, i to år til, sa Helle.

Legeforeningens nye sentralstyre fra og med 1. september. Kjartan Olafsson var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Thomas Barstad Eckhoff

Han benyttet også anledningen til å gratulere Marit Hermansen:

– Du kommer til å bli en veldig god president og du har mange bein å stå på. Jeg vil takke deg på vegne av fellesskapet for at du tar på deg en oppgave som innebærer mye arbeid.

Nye styremedlemmer

Leder i Allmennlegeforeningen Kari Sollien og nestleder i Norsk overlegeforening Christian Grimsgaard var innstilt av valgkomiteen og ble begge gjenvalgt til sentralstyret. Styret fikk samtidig fem nye medlemmer, også disse innstilt av valgkomiteen:

Christer Mjåset, Yngre legers forening

Anja Fog Heen, Yngre legers forening

Cecilie Alfsen, Den norske patologforening, FaMe

Kjartan Olafsson, Allmennlegeforeningen

Ole Johan Bakke, Leger i samfunnsmedisinsk arbeid

Anbefalte artikler