En norsk verdensmester på ski for leger

Charlotta Rehnberg Om forfatteren
Artikkel

Mads Novik Nilsen gikk 1. februar 2015 av med seieren i det 20. verdensmesterskapet i langrenn for leger.

Mads Novik Nilsen på trening før verdensmesterskapet. Foto: privat

Forventningsfull og spent stilte allmennlege Mads Novik Nilsen (f. 1985) sammen med 88 andre leger, farmasøyter og veterinærer på startstreken til det 50 km lange løpet i klassisk stil. Weltmeisterschaft für Ärzte und Apotheker arrangeres årlig som en egen del av langløpet König Ludwig Lauf i tyske Oberammergau.

Mads jobber til daglig ved Vardø legekontor i Finnmark. Det er første gang han deltar i VM for leger, og det er hans første mesterskap siden nordnorsk mesterskap ble arrangert i hjembyen Bodø i barneårene. Distriktstjenesten førte ham til Båtsfjord, og Finnmarkseventyret fortsatte deretter som kommunelege i Vardø. I det arktiske miljøet på denne vindfulle øya er skimulighetene begrenset, og en tur til Vestre Jakobselv 9 mil unna blir ofte prioritert. Trening og avkobling i vakker natur sammen med gode venner gjør han motivert for Birken, Vasaloppet og lokale skirenn, der han oppnår fine resultater, merker og pokaler.

Men i de tyske alper sto mer enn et merke i Birken på spill. Etter oppvarming med Marcialonga helgen før og siden milevis med trikkeskinner på Seiser Alm, var det tid for «world medical cross country». Mads fullførte på 2.30, en tid som holdt til klasse- og totalseier, og ble med dette den 20. verdensmester i langrenn for leger. Vardø har nå fått en allmennlege med to store pokaler på kontoret.

Lykke til videre i skisporet, Mads!

Anbefalte artikler