Velkommen til Trondheim og landsstyremøte

Marte Walstad Om forfatteren
Artikkel

Årets landsstyremøte finner sted i Trondheim fra onsdag 27. – fredag 29. mai. Møtet er åpent for alle medlemmer av Legeforeningen.

Nidelven sett fra Bybroen. Foto Stein Runar Østigaard

Som vertskap og medarrangør ønsker Sør-Trøndelag legeforening velkommen til Trondheim og til landsstyremøtet 2015.

Trondheim mellom fjorden og elva

Trondheim ble grunnlagt av Olav Tryggvason i 997 og er nå Norges tredje mest folkerike kommune med rundt 182 000 innbyggere. Trondheim kalles ofte «trehusbyen» da den har den lengst sammenhengende trehusbebyggelsen i Norden. Byen ligger mot Trondheimsfjorden og med Nidelven som slynger seg i en bue gjennom sentrum. Byen omkranses i vest av Bymarka med høydene Storheia og Gråkallen. Her er det stor utfart sommer og vinter.

Viktige severdigheter er den storslåtte Nidarosdomen, Stiftsgården hvor kongefamilien bor ved besøk i byen, Kristiansten festning på en høyde over byen, Ringve museum som er Norges nasjonale museum for musikk og musikkinstrumenter, rockemuseet Rockheim, bryggerekkene langs Nidelven og trehusbebyggelsen på Bakklandet.

Norges teknologiske hovedstad og nobelpris i medisin

Trondheim kalles Norges teknologiske hovedstad. Byen huser 30 000 studenter og Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) og SINTEF har produsert mange viktige oppdagelser og forskere. St. Olavs hospital har de siste ti årene fått erstattet gammel bygningsmasse og er blitt et moderne og tidsriktig sykehus. Det medisinske fakultet ved NTNU uteksaminerer årlig 120 studenter. Studiet som legger vekt på PBL-læring og holder forskningslinjen høyt, er svært populært. May-Britt og Edvard Mosers Nobelpris i medisin for 2014 har gitt forskningsmiljøet, fakultetet og trønderne stor stolthet og inspirasjon!

Hovedstad i Sør-Trøndelag

Navnet Trondheim kommer av «Trondheimen» som var navnet på de trønderske fylkene og betyr «der det vokser frodig». Området rundt Trondheimsfjorden består av frodig åkerland med store avlinger av korn, gras og grønnsaker. Trondheims lufthavn, Værnes, ligger i Stjørdal kommune ca. 30 min kjøring fra byen. Sør-Trøndelag består av 25 kommuner og strekker seg fra Osen i nord til Røros i sør – fra Frøya i vest til Malvik i øst. Storskrymten er med sine 1 985 moh. Sør-Trøndelags høyeste fjell. Det ligger på fylkesgrensen mellom Møre og Romsdal, Oppland og Sør-Trøndelag.

Velkommen til Scandic Nidelven

Landsstyremøtet i 2015 skal avholdes på Scandic Nidelven ved Nidelvens bredd i sentrum av byen. Hotellet har utmerkede konferanselokaler, kan huse alle delegater og gjester i flotte rom og er kjent for sitt gode kjøkken. Transportmessig kan deltakerne velge mellom fly, jernbane, hurtigrute eller egen bil for å nå Trondheim og Scandic Nidelven.

Foto Ringve museum

Ringve gård og kulturelt program

Onsdag 27. mai inviterer Sør-Trøndelag legeforening til middag og underholdning på Ringve Gård. Det blir anledning til omvisning på Norges nasjonale musikkmuseum. Vi tilbyr tapas, musikk og uformelt sosialt samvær i historiske omgivelser ute og inne.

Vi har lagt oss i selen for å kunne tilby et variert kulturelt program gjennom hele landsstyremøtet og kan nevne gruppen Svevestøv, medisinstudentkoret Foetus ex Ore, Ida Jenshus med band og gitaristen Andreas Aase.

Sør-Trøndelag legeforening har 1 850 medlemmer, hvorav brorparten arbeider ved St. Olavs hospital. Styret har stor aktivitet med månedlige styremøter, avgir mange høringer, arrangerer medlemsmøter og deltar i arrangering av helsepolitisk seminar i Midt-Norge og Hurtigrutekonferansen.

Vi vil minne om at Trondheim har mye å by på av severdigheter, kultur, shopping og spisesteder. Vi vet at et landsstyremøte er tettpakket med program og det er begrenset tid til utflukter. Kanskje en forlengelse av oppholdet i forkant eller etterkant kan friste?

Vi sees i Trondheim 27.   –   29.mai 2015!

Praktiske opplysninger og påmelding

Landsstyremøtet åpner offisielt onsdag 27. mai kl 1030. Registrering starter kl 9. Medlemmer som ønsker å delta må fylle ut elektronisk påmeldingsskjema på legeforeningen.no. Deltakelse i andre møter forut for starten av landsstyremøtet, for eksempel yrkesforeningenes egne møter, må meldes til arrangørene av disse møtene. Saksdokumenter vil være tilgjengelig på legeforeningen.no ca. 14 dager før møtestart. Deltakere som ønsker dokumentene tilsendt på papir, merker av for dette i påmeldingen.Eget påmeldingsskjema for delegater.Landsstyrets medlemmer, valgkomité, sentralstyrets vararepresentanter, desisorer samt leder av Sykehjelps- og pensjonsordningen for leger får tilsendt egen innkalling på epost med eget påmeldingsskjema. De skal derfor ikke melde seg på via legeforeningen.no. Påmeldinger må være sekretariatet i hende senest fredag 20. mars. Ved senere påmelding kan man ikke regne med at arrangør kan skaffe overnatting. Innkvartering vil finne sted på Scandic Nidelven. Se informasjon om priser, program m.v. på legeforeningen.no/landsstyremotet

Anbefalte artikler