MINNEORD

Klaus A. Oddenes Om forfatteren
Artikkel

En søndag ettermiddag sovnet Torunn Eikeland stille inn med sine nærmeste rundt seg. Familien har mistet sin kjære kone, mamma og bestemor. Vi her på sykehuset har mistet en høyt verdsatt kollega og venn.

Torunn ble født i Bergen i 1953 og vokste opp på Tysnes. Hun gikk ut av Os gymnas i 1972, begynte på medisinstudiet i Bergen samme år og var ferdig uteksaminert i 1978. Hun hadde turnus i Mo i Rana. Hun visste tidlig at det var fødselslege hun ville bli og fikk sin spesialisering i Bergen i perioden 1980 – 86. Så i 1986 kom hun til Haugesund og kvinneklinikken på Haugesund sjukehus.

Hun giftet seg med sitt livs store kjærlighet Wigard Nilsen i 1981. De har barna Snorre, Kristiane og Viljar. Høsten 2013 kom det første barnebarnet – Odin – noe som gledet henne stort.

De er ikke alle forunt å finne det yrket de passer helt perfekt til. Torunn hadde et brennende engasjement for kvinnehelse generelt og fødselshjelp spesielt. I sitt virke som faglig leder ved fødeavdelingen ved Haugesund sjukehus har hun betydd mye for mange. Det er ikke få haugalendinger som er kommet til verden under Torunns kyndige hjelp og veiledning. Hun la ned et betydelig arbeid for å gjøre fødeavdelingen ved Haugesund sjukehus til en av landets aller beste. Hennes livsverk har bestått i å sikre at de gravide og fødende på Haugalandet får behandling av beste kvalitet.

Torunn var en helt spesiell person – raus, med usedvanlig stor omsorgsevne, faglig dyktig. Hun hadde evnen til å se menneskene rundt seg. Dessuten var hun alltid i godt humør og spredte entusiasme. Alt dette gjorde at hun var et forbilde for alle oss som har vært så heldige å få jobbe med henne. Leger, jordmødre, barnepleiere, sekretærer og sykepleiere, alle er vi takknemlige for alt hun har lært oss og gitt oss. Torunn var til stede for alle.

Hun markerte seg også på det nasjonale plan som styremedlem i Norsk gynekologisk forening og som en ettertraktet foredragsholder. Alle i det norske gynekologiske miljøet vet hvem Torunn var.

Nettopp fordi Torunn var så god på alle måter, har hun betydd noe personlig for oss alle. Hun var læremester og venn. Torunn er dypt savnet.

Vi lyser fred over hennes minne.

På vegne av alle ansatte ved kvinneklinikken

Anbefalte artikler