MINNEORD

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Vår kjære kollega Jan Robert Dokke døde brått og uventet 29.9. 2014. Budskapet om dødsfallet ble mottatt med vantro og forferdelse – ikke bare ved ortopedisk avdeling, men ved hele Sykehuset Østfold.

  Robert ble født i Torsby i Värmland 4.11. 1949. Han ble utdannet lege i Göttingen i 1977 og fikk sin generelle kirurgiske utdanning i Einbeck og Braunschweig. Hjemme i Norge begynte han ved Moss sykehus i 1985. Etter ortopeditjeneste ved Ullevål universitetssykehus i årene 1992 – 94 ble han spesialist i ortopedisk kirurgi og kom så til Fredrikstad som overlege ved ortopedisk avdeling.

  Robert var en avholdt kollega. Han hadde betydelig kompetanse innen ortopedisk traumatologi og var en erfaren kliniker og en eminent operatør. Siden han var praktisk anlagt, hadde han en egen evne til å finne løsninger på selv de vanskeligste tilfeller. Han var en samvittighetsfull og arbeidsom lege som skred til verket med imponerende grundighet. Alle pasienter ble fulgt nøye gjennom hele behandlingen.

  Robert var en stor ressurs for kollegene ved avdelingen. Han stilte alltid opp, også på fritiden, og kunne bestandig finne en finurlig løsning på problemene når vi andre slet med en vanskelig operasjon.

  Også utenfor jobben var Robert kjent for sin grundighet. Å gjøre noe halvveis var et ukjent begrep for ham, enten han stylet opp sin Harley-Davidson eller pusset opp amerikanske veteranbiler. Selv om han kunne ha litt svingende humør, var han en lojal kollega og venn. Det lå alltid en treffende kommentar på lur, og den ble fremført med glimt i øyet.

  Vi som var så heldige å omgås ham privat, ble kjent med en helt annen enn den Robert som til tider kunne ha en noe bestemt fremtreden på operasjonsstuen. Det årlige lutefisklaget vil ikke bli det samme uten ham, og mange vil savne hans Janssons frestelse. Øl- og champagneklubben har også mistet sin viktigste bidragsyter.

  Vi er heldige som fikk ha Robert som kollega og venn. Våre tanker går til hans nærmeste vennekrets og lille familie, særlig hans sønn Nino.

  På vegne av alle kolleger ved ortopedisk avdeling ved Sykehuset Østfold sier vi: «Hvil i fred, gode venn.»

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media