Re: Ytringsfrihed burde funnet Sted

Dan Ejstrup-Andersen Om forfatteren
Artikkel

Dette var en svært velskrevet kronikk (1). Jeg er enig med forfatteren i at begrensninger i ytringsfriheten i praksis har blitt et stadig større samfunnsproblem gjennom de siste årene.

Jeg har flere ganger lest den korte romanen «Animal Farm» av George Orwell. Det er tankevekkende og trist å konstatere at stadig mer fra den romanen stemmer overens med virkeligheten, at det i vårt samfunn har vært en snikende utvikling der det i små steg blir stadig mindre ekte demokrati og stadig flere totalitære, Sovjet-lignende tendenser.

Det viktigste er lojalitet mot systemet. Mindre viktig er hva som er best for pasientene, best for samfunnet, best for folk flest. Det er trist at det stadig blir gjort mer bruk av pervertert og misvisende statistikk og tallmagi, og at slikt i stadig større grad brukes for å tildekke sannheten og rettferdiggjøre bruk at Sovjet-lignende og/eller inkompetente ledelsesformer.

Samtidig er det godt å se at det finnes mange velfungerende arbeidsplasser, også i helsevesenet. Det finnes mange kompetente, samvittighetsfulle, varme ledere rundt omkring, folk som bidrar til mye bra for medarbeidere og pasienter.

Jeg håper at det etter hvert vil bli en kursendring i samfunnet og en holdningsendring i befolkningen, slik at det vil bli stadig flere ledere, arbeidsplasser og avdelinger som preges av en sunn og demokratisk kultur.

Anbefalte artikler