Vil ha flere generalister og allmenn-leger inn i medisinutdanningen

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  – Mange spesialister underviser i det de synes er mest spennende selv. Det fører ofte til at temaet blir svært spisset og smalt, mener Even Holth Rustad.

  – Det er viktig at studentene får lære om de mest vanlige sykdommene under studiet, ellers vil det være fare for at de aldri lærer det, sier han.

  På seminaret «Når byen blir avsides» hvor distriktmedisin var tema sa Holth Rustad at medisinstudiene må utdanne generalister som er forberedt på hverdagen både i sykehus og distrikt. Seminaret hadde som mål å jobbe frem konkrete strategier for å øke kvalitet, rekruttering og stabilitet i helsetjenesten i distriktene.

  Medisinerutdanningen må ta utgangspunkt i pasient, ikke diagnose. Det må undervises i det vanlige og det farlige, og studentene må ha praksis der pasientene er. I dag blir de ofte igjen på sengepostene når pasientene befinner seg på poliklinikk og ute i kommunehelsetjenesten. La pengene følge studentene. Da kan universitetene kjøpe praksisplass der det er ønskelig, også på legekontorene, påpekte Rustad.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media