Velkommen til medisinstudiet!

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Som rektor ved NTNU ønsker jeg velkommen til alle medisinstudenter!

  Når du nå begynner å studere medisin, kommer du inn i et kollegium som jeg har fått å være med i lenge.

  Jeg begynte å studere medisin i 1979 fordi jeg er opptatt av mennesker, av å kunne hjelpe folk som har det vanskelig og å tilrettelegge for at de kanskje kan gjøre ting på en litt annen måte, eller få det litt bedre enn de ville hatt det, uten at jeg var der. Det kan du være med på når du blir lege!

  Jeg studerte i Bergen og spesialiserte meg i nevrologi. Nevroanatomi var veldig spennende. Overgangen mellom anatomien og fysiologien og inn i klinikken var logisk. Da kunne jeg se hvordan pasientenes symptomer kunne forklares anatomisk og fysiologisk og tilrettelegge for at de fikk det bedre fremover. En veldig spennende utfordring og glede!

  Det jeg har gjort etterpå, kan kanskje vise at medisinstudiet kan brukes på mange måter. Jeg sluttet ved medisinsk klinikk for vel ti år siden og gikk inn i ledelse. Først på fakultetsnivå, så som sykehusleder i noen år før jeg nå er rektor ved NTNU. Både sykehus-, helsetjeneste- og utdanningssektoren har bruk for at leger engasjerer seg.

  Jeg føler at jeg bruker utdanningen min. Både til å bry seg om mennesker i vid forstand, men også det jeg lærte på studiet om systemer, om hvordan sammenhenger kan påvirke en helhet og gjøre en forskjell. Det å være leder i helsetjenesten, eller leder ved universitetet, er et stort privilegium som jeg har gleden av å benytte min utdanning til.

  Du må velge det du har lyst til, men jeg er helt sikker på at når du får lov å ta del i medisinutdanningen og bli lege, så vil du ha nytte av det du har lært.

  Se videointervju her:

  legeforeningen.no/derfor

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media