Priser for dermatologisk forskning

Gunn Marit Seberg Om forfatteren
Artikkel

Per Helsing og Kjersti Danielsen. Begge foto: Privat

Per Helsing, Oslo universitetssykehus, og Kjersti Danielsen, Universitetssykehuset Nord-Norge, ble på årsmøtet i Norsk forening for dermatologi og venerologi i Larvik 4.4. 2014 tildelt priser for beste vitenskapelige artikler i dermatologi i 2013.

Helsing fikk pris for sin artikkel om bruk av fotodynamisk behandling og CO₂-laser ved solare keratoser hos organtransplanterte, publisert i British Journal of Dermatology. Studien som artikkelen bygger på, er utført sammen med bl.a. danske hudleger. Prisen er på kr 30 000 og er opprettet i samarbeid med Pfizer.

Danielsen fikk pris for beste artikkel av en yngre dermatolog for sin artikkel i British Journal of Dermatology, der hun rapporterer om økende prevalens av selvrapportert psoriasis i Tromsø de siste 30 årene. Prisen er på kr 25 000 og er opprettet i samarbeid med Galderma Nordic.

I 2013 disputerte fem hudleger: Rita Grude Ladstein, Bergen, Eidi Christensen, Trondheim, Ragnar S. Faye, Oslo, Thomas Schopf, Tromsø, og Lene Sandvik Frøyen, Bergen.

Anbefalte artikler