Det er «softwaren» som teller!

Guttorm Brattebø Om forfatteren
Artikkel

Jeg ble tidlig med i hjelpekorpset fordi førstehjelp var spennende og nyttig for å kunne bidra når folk trengte hjelp. På gymnaset jobbet jeg i helger som pleiemedhjelper på et sykehjem. Da bestemte meg for å bli lege. Det har jeg aldri angret på!

Fra studiedagene har medisinens samfunnsmessige betydning og at basale helsetjenester er en grunnleggende menneskerettighet, vært viktig for meg. Å bidra til gode helsetjenester er en viktig drivkraft og tilfredsstillelse. Tiden som turnuslege og assistentlege i anestesiologi ved Hammerfest sykehus, var svært spennende og utrolig fascinerende. Drømmen om å gjøre en nyttig jobb og lære nye ting, var blitt en realitet. Flotte kolleger, vakker geografi med et røft klima, befolket av solide og likefremme mennesker, var omgivelser som ga vekst.

Anestesi og intensivmedisin falt naturlig fordi faget er handlingspreget, jeg kommer nær pasienter og pårørende, ser den menneskelige fysiologi i praksis og hva godt teamarbeid kan utrette. Akuttmedisin er spennende og utfordrende. Jobben som avdelingsleder nå gir en mulighet for å påvirke «systemet».

Pasientsikkerhet er at pasienter skal få glede av all den kunnskap vi har, uten å bli skadet. Det er også i samhandlingen mellom fagfolkene i helsevesenet at kvalitet og sikkerhet skapes. Gleden av å ha vært med på å realisere BEST-prosjektet (www.bestnet.no) er stor. Betydningen av teamtrening og de ikke-tekniske ferdigheter er noe vi alltid må huske, også i studentundervisningen. Å få undervise studenter er både artig og givende. Det er fantastisk flotte fremtidige kolleger på vei ut av fakultetene, hele tiden!

Se videointervju her:http://legeforeningen.no/derfor

Anbefalte artikler