Sjømonster?

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Bazell, Josh

  Wild Thing

  371 s. Oslo: Aschehoug, 2013. Pris NOK 379

  ISBN 978-82-03-21639-8

  Wild Thing er oppfølgeren til suksessromanen Eksgangster av den amerikanske legen Josh Bazell. Fortellerstemme og hovedperson er den tidligere mafialeiemorderen og legen Pietro Brnwa, nå kjent som cruiseskipslegen Lionel Azimuth på grunn av vitnebeskyttelsesprogrammet.

  I denne boken blir Brnwa overtalt av milliardæren Rec Bill til å være med på en ekspedisjon som skal ta greie på om det finnes et sjømonster i White Lake i Minnesota (ja, du leste riktig), dette etter en rekke mistenkelige dødsfall i innsjøen. Ikke uten betenkeligheter blir Brnwa med på turen, vel vitende om at mafiaen fortsatt er ute etter ham. Med seg på turen får han den sexy paleontologen Violet Hurst og en større gruppe investorer ledet av en dopet Vietnam-veteran og hans lakeier. Gruppens sammensetning er i seg selv interessant, med blant andre en popstjerne, en tryllekunstner, en kinesisk millionær og en kjent politisk karakter passet på av tidligere Secret service-agenter, hvis navn ikke skal nevnes for ikke å ødelegge overraskelsen. Storyen er like absurd som den høres, og ikke uventet møter ekspedisjonen på mange interessante og ikke minst voldelige utfordringer.

  Foruten at både forfatter og hovedperson er leger har denne boken forsvinnende lite å gjøre med legeyrket eller medisinfaget, kanskje med unntak av oppbyggingen. Her har vi hypoteser, mange både humoristiske og lærerike fotnoter og ett omfattende kildeverk, noe som må sies å være nytt for meg i en skjønnlitterær bok. Som en kriminalroman, eller thriller om du vil, føler jeg at forfatteren ikke klarer å holde spenningsnivået oppe, men latteren satt løst. Den er humoristisk, kjapp i replikken og generelt godt skrevet. Denne boken føler jeg passer fint inn i begrepet flyplasslitteratur, og den er fin å lese om bord i et fly eller under en parasoll på stranden.

  For kolleger som ønsker en lettlest, humoristisk bok med et absurd plot iblandet politisk satire, intriger og interessante personligheter, kan jeg absolutt anbefale den. Om du heller vil ha en god kriminalroman som får spenningsnivået i kroppen til å stige, anbefaler jeg i stedet Jo Nesbø.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media