Slagkraftig om vårt viktigste organ

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Naidich, Thomas P.

  Castillo, Mauricio

  Cha, Soonmee

  Imaging of the brain

  Expert radiology series. 1 052 s, tab, ill. Philadelphia, PA: Elsevier Saunders, 2013. Pris EUR 251

  ISBN 978-1-4160-5009-4

  Forfatterne er en gruppe forskere med usedvanlige kvalifikasjoner. Gjennom sin virksomhet og sitt intellekt har de inngående kjennskap til hjernens anatomi og nevroradiologiens muligheter. Disse to kunnskapsområdene har de fusjonert på en slik måte at maken til bok foreløpig ikke er utgitt. Som gammel nevroradiolog med erfaring fra tiden før CT og MR blir jeg atter engang overveldet over hvilken utrolig utvikling dette fagfeltet har gjennomgått de siste decennier.

  Illustrasjoner og tabeller er av uvanlig god kvalitet, og systematikken gjør det lett å finne frem, hvilket gjør boken spesielt godt egnet som oppslagsverk. Det er i alt 50 kapitler fordelt på 13 seksjoner. Alle tenkelige nevrologiske sykdommer og nevrotraumer er representert med radiologiske bilder av usedvanlig god bildekvalitet, ofte med sidestilte patologiske preparater. Boken omhandler ikke nevroradiologiske intervensjonsteknikker, men viser en del eksempler på tilstander etter intervensjon.

  Målgruppen er først og fremst radiologer som befatter seg med diagnostikk i sentralnervesystemet. Klinisk arbeidende nevrologer og nevrokirurger vil utvilsomt også ha nytte av å ha denne læreboken for hånden. Etter hvert er det en rekke spesialister innen psykiatri og psykologi som arbeider med MR-bilder og/eller behandler disse med tanke på å forstå hjernens funksjoner. For disse er boken nyttig, spesielt seksjonen om den normale hjernen, med inngående beskrivelse av gyri og sulci på hjernens overflate.

  Det er lett å slutte seg til uttalelsen til Thomas Naidich: «We hope that this volume will help you to share the beauty and joy we find in neuroradiology.»

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media