Terskelen for å bli allmennlege er for høy

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  – Vi jobber derfor med avtaleverket og rammevilkårene både når det gjelder arbeidstid og inntekt, sier leder av Allmennlegeforeningen Kari Sollien.

  – Jeg håper vi kan rekruttere mange leger til allmennlegetjenesten i årene som kommer, sier Kari Sollien. Foto:…
  – Jeg håper vi kan rekruttere mange leger til allmennlegetjenesten i årene som kommer, sier Kari Sollien. Foto: Legeforeningen

  – Terskelen for å begynne med allmennmedisin er for høy. Det er imidlertid få ledige hjemler, gjennomsnittsalderen på fastleger har gått ned og det er økende kvinneandel. Det er vanskelig å kalle det en rekrutteringskrise. Noen ganger ønsker jeg meg en rekrutteringskrise, da ville vi fått drahjelp fra kommunene i dette arbeidet, understreker Sollien.

  Trenger flere fastleger

  Trenger flere fastleger

  – Det vi mangler er vekst i antall fastleger og et finansieringssystem som gir rom for god fagutvikling og fagutøvelse i tråd med det Katrine Wennevold ønsket seg.

  Jeg tror ikke fastlønn for alle er løsningen på dette problemet. Næringsdrift som form har mange fordeler som vi skal ta vare på. Det kan imidlertid hende at vi skal arbeide for å få til en bedre mulighet for fast stilling i kommunen i spesialiseringsperioden. På den måten kan legene komme i gang som allmennleger uten å investere i egen praksis med det samme. Jeg tror også at det kan være tøffere å starte praksis i de store byene enn i distriktene på grunn av høyere kostnadsnivå. Det må vi se nærmere på, sier hun.

  – Jeg håper at vi skal rekruttere mange leger til allmennlegetjenesten de neste årene, og vi ønsker ikke å rekruttere hvem som helst, men de aller beste legene, understreker Sollien.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media