Blir en fantastisk opplevelse å bli lege

  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Jeg studerer medisin ved Semmelweiss universitet i Budapest og er 29 år gammel.

  Jeg begynte å studere medisin først etter at jeg hadde avsluttet en bachelor i idretts- og bevegelsesvitenskap ved NTNU i Trondheim og startet på ernæringsstudiet på UiO. Det var under praksistjenesten i ernæringsstudiet jeg fikk lysten til å studere medisin.

  Ernæring er et fagfelt jeg absolutt så nytteverdien av for pasientene, men det var vanskelig å få gjennomslag for synspunktene på sykehuset. Jeg observerte at det ofte var legene som i stor grad styrte behandlingsforløpet. Hvis forebyggende medisin skal vektlegges mer, vil jeg ha større mulighet til å gjøre det som lege. Derfor valgte jeg medisin, for å kunne påvirke behandlingen pasientene tilbys i forebyggende retning.

  Norsk medisinstudentforening tar tid i min hverdag, siden jeg ble aktiv i foreningen i 2010. Jeg var tillitsvalgt allerede da jeg studerte idrett og ble vel som andre bitt av basillen. Jeg har arbeidet i lokallaget i Utland i ett år. I 2012 fikk jeg gleden av å jobbe med turnussaken i nasjonalt styre og det var et veldig hendelsesrikt år. Jeg følte at vi fikk gjort noe nyttig arbeid med den.

  Når det gjelder studiene, så har jeg så vidt dyppet tærne i klinisk arbeid. Jeg ser virkelig frem til og gleder meg til hospitering både i Norge og i Ungarn.

  Turnustjenesten i seg selv ser jeg og veldig frem til.

  Grunnen til at de fleste begynner å studere medisin er ønsket om å jobbe for mennesker og med mennesker. Selv gleder jeg meg til endelig etter avsluttet eksamen, å få anledning til å utfolde meg som lege, og det kan ikke bli noe annet enn en fantastisk opplevelse!

  Se videointervju her: legeforeningen.no/derfor

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media