Finnmarkspreg på sosial kveld

Ellen Juul Andersen Om forfatteren
Artikkel

Elvesafari og lokale mattradisjoner satt en spiss på Finnmark legeforenings lokale arrangement i Sorrisniva.

Hege Gjessing (uten vest) er klar for elvesafari. Foto Tove Myrbakk

– Jeg er glad for at dere får oppleve Finnmark slik Finnmark oppleves av finnmarkinger, sa Bjørn Nordang i arrangementskomitéen da været endret seg fra sydenvarme til ordinært finnmarksvær med 10 grader. Deltakerne var godt kledd mot vind, regn og mygg, da de entret bussene på den 14 km lange turen opp til Sorrisniva som ligger idyllisk til ved den vakre Altaelva.

Generalsekretærer Geir Riise i front. Foto Tove Myrbakk

Det var stor begeistring over det praktfulle stedet med lave trebygninger, lavvo og flere bålplasser tilrettelagt med reinskinn. Fornøyde deltakere nøt bålenes flammer og utsikten ut over Altaelva.

Det var med en viss uro noen av deltakerne gikk ombord i de smale elvebåtene som brukes til å frakte folk på elva. Altaelva gikk stri og var to meter over normal vannstand. Men uroen ble raskt glemt og erstattet av en flott opplevelse på elva som er omkranset av øde skogområder. De færreste hadde opplevd dette tidligere.

– Det var en helt fantastisk kveld, og vi overlevede båtturen på elva til tross for sterkt strøm. Det var en veldig hyggelig stemning og jeg støtter helhjertet Finnmark legeforenings satsing på mat og båttur, sier president Hege Gjessing med et stort smil.

Anbefalte artikler