Om hjernen på God Morgen Norge

Aktuelt i foreningen
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  – Både gjennom Hjerneuken og Nevrodagene ønsker vi at publikum skal få mer kunnskap om hjernens funksjon og hva som kan gjøres av hver enkelt for å ta bedre vare på den.

  Are Brean forklarer hvordan hjernen fungerer for de to programlederne for God Morgen Norge Peter Moi Bubresko og Signe…
  Are Brean forklarer hvordan hjernen fungerer for de to programlederne for God Morgen Norge Peter Moi Bubresko og Signe Tynning. Foto TV 2

  Derfor var det flott å få anledning til å fortelle om hjernen på God Morgen Norge, sier leder i Norsk nevrologisk forening Are Brean.

  – Jeg er kjent med at innslaget ble sett av mange. Legeforeningen la det også ut på Facebook, hvor en god del personer også har sett på det. Helsekunnskap kan formidles gjennom flere kanaler og på mange måte, sier han.

  Viktigste årsak til sykelighet

  Viktigste årsak til sykelighet

  – Menneskehjernen er den mest komplekse strukturen vi kjenner til i universet. Vår unike posisjon som art på jordkloden skyldes kun ett eneste forhold: Vår massive hjernekapasitet.

  Som samfunn blir vi stadig mer avhengig av «hjernekapital» i form av kreativitet og innovasjon for å løse miljømessige, teknologiske og økonomiske utfordringer. Samfunnet bruker store ressurser på å kompensere for sviktende hjerner. Hjernesykdommer er den viktigste årsaken til sykelighet i den vestlige verden. Dette går sterkt ut over vår samlede «hjernekapital», i tillegg til at kostnadene til hjernesykdommer overstiger kostnadene til kreft, hjertesykdom og diabetes til sammen i Europa, sier Brean.

  30 % av befolkningen vil i løpet av livet få skade eller sykdom i hjernen. Derfor er det viktig at befolkningen får kunnskap om hvordan den best kan ta vare på hjernen sin.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media