Velkommen til landsstyremøtet i Alta

Aktuelt i foreningen
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Finnmark er landets eldste og yngste del. Det var her de første bosetningene fant sted etter siste istid, og det er her vi finner de første spor etter våre forfedre. De levde langs kystene, mens resten av det skandinaviske kontinentet lå under is.

  Sautso, Nordeuropas største canyon sett fra kraftverket. Altaelva. Foto Finnmark legeforening
  Sautso, Nordeuropas største canyon sett fra kraftverket. Altaelva. Foto Finnmark legeforening

  Mange år seinere, da Norge ble ett rike, var Finnmark den siste delen som falt på plass. Store deler av fylket var fellesdistrikt frem til 1751, og den siste grenselinjen i øst ble trukket så seint som i 1826. Dette preger også befolkningen. Den er sammensatt av samer, nordmenn, finske innvandrere fra 1800-tallet og frem til i dag; de siste tiårene av russiske innvandrere og etter hvert, flyktninger fra alle verdenshjørner. Helsevesen, industrisatsing og fiskerinæring trekker arbeidskraft fra hele verden.

  Finnmark er landets største fylke i utstrekning og landets minste i folketall. Det bor omtrent like mange her som i Drammen.

  Alta er den plassen i fylket som har hatt størst vekst. Det er desidert befolkningssentrum med 19 500 innbyggere, og er blant de største stedene i landet uten sykehus. Det er derimot over flere tiår bygd opp et distriktsmedisinsk senter rundt sykestueplasser og omfattende poliklinisk virksomhet.

  Har mye å by på

  Har mye å by på

  Alta har mye å by på både for delegater og ledsagere. Sett gjerne av noen dager ekstra, før eller etter landsstyremøtet. Merk at det er vår og ikke sommer. Sola står høyt over horisonten hele døgnet, men været i begynnelsen av juni kan variere fra alt mellom en god sørnorsk sommerdag til det som ville vært en skikkelig ufyselig vinterdag på Sørlandet. (Dere får oppleve midnattssola, men temperaturen garanterer vi ikke.) Vi kan røpe at det blir organiserte utendørsaktiviteter, så ta med varme klær og sko.

  Verdt å se

  Verdt å se

  Her er tips om noen attraksjoner som det er verdt å få med seg: Helleristninger/Alta museum som er Norges første sted på Unescos verdensarvliste. Det er godt tilrettelagt for turister og museet har fått utmerkelsen «European Museum of the year award». Det besøkes av tusenvis årlig. Altaelva er legendarisk med en av verdens mest storvokste laksebestander. Nordlyskatedralen er ferdig i februar 2013 og ligger like ved hotellet. Elvebåtsafari på Snorriselva (kortere og litt lengre turer). Det er veldig flott, og laksesesongen er i gang.

  Vi i Finnmark legeforening ønsker alle velkommen og vil legge oss i selen får at dere skal få et vellykket opphold. Ønsker du informasjon om aktiviteter i regionen, send en mail til kennethalta@hotmail.com

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media