Derfor er jeg lege ...

Ellen Juul Andersen Om forfatteren
Artikkel

– Det vrimler av eksempler på godt legearbeid, faglig dedikasjon, varme og omsorg i møtet mellom lege og pasient. Alt dette er sider ved legeyrket jeg mener vi kan vise frem i mye større grad.

Jeg er derfor glad for å kunne presentere vårt nye prosjekt: «Derfor er jeg lege …», sier Hege Gjessing.

– I en egen spalte i Tidsskriftet, på www.legeforeningen.no/derfor og gjennom møtevirksomhet ønsker vi å vise eksempler på det meningsfylte ved legearbeidet. Vi har grunn til å være stolte av at vår innsats gjør en viktig forskjell for mange enkeltpersoner og for samfunnet. Av og til kan vi stoppe opp og kjenne etter hvor godt det er å få delta i det som denne forskjellen utgjør.

Yrket vårt er givende og uansett hvor i helsetjenestene vi har valgt å arbeide får vi brukt mange sider og egenskaper ved oss selv, sier Gjessing.

Først ut i denne utgaven av Tidsskriftet er turnuslege Olve Steinsholt. Se også et videointervju med ham på legeforeningen.no/derfor. Her vil vi etterhvert legge ut flere videointervjuer, artikler fra tidsskriftspalten og annet materiale.

Velkommen til å følge den nye serien, på nettet og i Tidsskriftet og les hva dine kolleger sier om hvorfor de trives med å være leger.

Anbefalte artikler