Enighet om ny rammeavtale

Aktuelt i foreningen
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Kommunesektorens organisasjon KS og Legeforeningen undertegnet mandag 15. oktober en ny rammeavtale for fastlegeordningen.

  Dermed har partene på meget kort tid klart å utvikle fastlegeordningen på bakgrunn av ny fastlegeforskrift som trer i kraft 1. januar 2013.

  – Den nye rammeavtalen legger til rette for et tettere lokalt samarbeid, og gjør at fastlegeordningen kan tilpasses kommunale variasjoner, sier president i Legeforeningen Hege Gjessing.

  KS og Legeforeningen er enige om at å styrke fastlegenes tilgjengelighet forutsetter både flere fastleger og god og riktig bruk av legenes tid.

  Partene har også forhandlet om sanksjonsbestemmelsen mot fastlegene. Dette var et av de mest kontroversielle spørsmålene i striden om ny fastlegeforskrift i vinter. Partene fikk to år på seg til å utforme en avtaleregulering av bestemmelsen.

  – Vi har allerede kommet i havn, og er blitt enige om sanksjonsbestemmelser som begge parter mener er fornuftige og balanserte, sier administrerende direktør i KS Sigrun Vågeng.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media