()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel
  Demens i sykehjem

  Demens i sykehjem

  Fire av fem sykehjemspasienter har demens, og svært mange av dem har ett eller flere nevropsykiatriske symptomer i tillegg, oftest vrangforestillinger. Dette viser en kartlegging av over 700 pasienter ved samtlige 32 sykehjem i Nord-Trøndelag. Den høye forekomsten av demens har betydning for planlegging og drift av sykehjem.

  Demens og nevropsykiatriske symptomer hos sykehjemspasienter i Nord-Trøndelag

  Legemiddelreaksjoner av NSAID-preparater

  Legemiddelreaksjoner av NSAID-preparater

  Bruk av ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler er en hyppig årsak til uønskede legemiddelreaksjoner. Hypersensitivitetsreaksjoner er ikke forutsigbare og ikke doseavhengige og kan ha farmakologiske eller immunologiske årsaker. Grundig anamnese og provokasjonstest er viktigst i utredningen, som bør avklare hvilke preparater som må unngås og hvilke alternativer som kan benyttes.

  Hypersensitivitet ved bruk av ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler

  Et spedbarn å lære av

  Et spedbarn å lære av

  Dårlig vektoppgang og generelt dårlig trivsel hos et spedbarn tilsier alltid en grundig utredning, inkludert undersøkelse av urin. Urogenitale misdannelser kan manifestere seg som svak urinstråle eller urosepsis.

  Et spedbarns mistrivsel endte med døden

  Vage symptomer – fatal utgang

  Hva er idrettspsykiatri?

  Hva er idrettspsykiatri?

  Toppidrettsutøvere må tåle mye smerte. Toppidrett kan dermed true helsen, og grensen mellom det normale og det sykelig grenseoverskridende kan bli uklar. Deltakelse i idrett kan både forverre og skape psykisk sykdom, bl.a. spiseforstyrrelser. Innen faget idrettspsykiatri er man opptatt av å bedre den mentale helsen hos idrettsutøvere.

  Den dårlig ernærte idrettsutøveren – retningslinjer for tiltak

  Hva er idrettspsykiatri?

  Når idrett og helse kolliderer

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media