()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Jeg skulle gjerne blitt rådet til å reise ut. Det er enormt berikende å bli kjent med mennesker fra andre land og å se andre måter å gjøre ting på.

  «Høsten er den beste arbeidstiden,» sa min engelsklærer Borse på ungdomskolen. Det har brent seg fast og hver høst lurer jeg på om det er sant eller bare tull. Uansett, på tross av hva høsten faktisk er, representerer den hvert år nytt liv. Vi setter i gang igjen etter sommeren og føler oss friske og klare, sterke og fulle av gode forsetter. Vi kjenner at luften vi puster inn er frisk og stappfull av muligheter. Noen av dere er ved begynnelsen av studiet, noen er midt i og noen nærmer seg slutten. Jeg håper dere trives og er fornøyde med faget dere har valgt. Jeg håper selvsagt også at dere alle sammen melder dere inn i Legeforeningen, og at noen til og med blir tillitsvalgte nå eller senere.

  Medisin er et fantastisk fag fordi kroppen er så fullstendig fascinerende. Jo mer vi kan om den og om alle sykdommene, jo mer utrolig virker det at kroppene klarer å stå i mot så mange små og store daglige utfordringer gjennom lange liv. Jeg er særlig glad i cellene og min favorittorgancelle er mitokondriet.

  Dere hører sikkert stadig vekk at medisin er et godt valg fordi det gir så mange muligheter. Dette stemmer. Alle fagretningene gjør at det går an å finne en inspirerende og givende karriere ut fra forskjellige evner og behov. Det er stor variasjonen i innfallsvinkler til helse og sykdom, lindring og helbredelse og alle er like viktige. Dette er fint både for de av dere som vet nøyaktig hva dere vil, og for de av dere som foretrekker å føle dere frem og prøve ut forskjellige veier.

  Som student får man alltid mange råd. Det beste rådet jeg fikk handlet om å finne den rette balansen mellom arbeidet og alt det andre. Jeg har tenkt på hvilke råd jeg selv ville hatt den gangen, ut fra de erfaringen jeg har gjort meg til nå. Noen peker seg ut. Jeg skulle gjerne, på et enda tidligere tidspunkt, visst at det er lurt å bytte ut spørsmålet «Hva har jeg lyst til å gjøre?» med «På hvilken måte kan jeg best bidra ut fra de egenskapene jeg har?». Videre skulle jeg gjerne blitt rådet til å reise ut. Det er enormt berikende å bli kjent med mennesker fra andre land og å se andre måter å gjøre ting på (pluss caféene).

  Jeg vil også gjerne nevne viktigheten av å sette pris på mangfoldet. Av og til føles det som om målet er at alle skal bli så like som mulig siden vi stort sett lærer det samme. Sannheten er at det er mangfoldet som inspirerer oss, beriker oss og som driver oss fremover. Det er en evig kilde til glede. Dere vet sikkert alt dette allerede. Så lykke til videre – med høsten, studiet, valgene. Og hjertelig velkommen i gjengen.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media