Jordnær og humoristisk samlivsbok

Anmeldelser
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Teigen, Anne Marie Fosse

  Varig kjærleik

  Ei handbok. 180 s. Oslo: Samlaget, 2012. Pris NOK 329

  ISBN 978-82-521-8074-9

  En jordnær, praktisk og lettfattelig samlivsbok står det på baksiden av boken, og hvert ord er sant. Forfatteren er familieterapeut og innleder med at tanken bak er å presentere kunnskap og verktøy som kan brukes til å styrke den «varige kjærleiken». Hun slår an tonen med diktet til Halldis Moren Vesaas, Kjærleik gjer klok.

  Det er ti kapitler: Jakta på det gode parforholdet, Hjernen er ikkje aleine…, Kjenslefilosofar, Mang slags kjærleik, Kjensler – ei innføring, Handtering av sterke kjensler, Om att og om att-irritasjonane, Svik, krenking, hemn og reparasjon, Du og eg, Emil… og La lykka gro!

  Boken avrundes med tre jukselapper for kjærester og en oppskrift på tufte-samtaler: tid, utforsking, forståelse, tålmodighet, empati.

  Den har mange gode, praktiske råd både til oss som terapeuter, og oss som lever i parforhold. Teksten er morsom og tilsynelatende lettlest, men gir mye å tenke på, så den tar sin tid likevel. Forfatteren skriver friskt og freidig på et smidig og vakkert nynorsk i Are Kalvø-stil, og Kalvø blir da også takket i etterordet. Har man lyst til å lese mer, finnes det henvisninger til det.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media