Nyttig oversikt for studenter

Anmeldelser
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Bartholdy, Kim

  Kallesøe, Jane

  Klinikbogen

  451 s, tab, ill. København: FADL’s Forlag, 2011. Pris DKK 330

  ISBN 97-87-7749-603-5

  Klinikbogen står det hvitt på rødt med store bokstaver på omslaget, og jeg undrer straks på hvordan en så liten bok kan ha en så grandios tittel. Den er litt for stor til å ha i lommen, og størrelsen gjør heller ikke at den gjør seg bemerket i bokhyllen. Boken er skrevet av de danske legene Kim Bartholdy og Jane Kallesøe. Den inneholder 23 kapitler, et for hvert område som bør være dekket i klinikken.

  Kapitlene har titler som Hjertet eller Øjne, som ganske enkelt beskriver hvilket område forfatterne tar for seg. I forordet skriver de at de har ønsket å utgi en bok for medisinstudenter som tar for seg det «medicinstuderende skal tilegne sig på de kliniske ophold».

  Layouten er veldig godt gjennomført, både pedagogisk og utseendemessig. Den er full av lilla, grønne og illustrasjonsfylte bokser, som gjør det til en fryd for øyet å lese. Dette gjør også boken lett å slå opp i hvis det er noe man lurer på. Det er en bok som tar for seg de tingene man bør få med seg gjennom klinisk undervisning på medisinstudiet, og det man bør ha i sekken når man går ut i turnus. Det er opplagt at det kan bli mange knappe beskrivelser i en bok som ikke er på mer enn 451 sider. Denne knappheten kan til tider bli et frustrasjonsmoment, eksempelvis hjelper det lite å vite hvilke ulyder man skal lete etter hvis man ikke vet hva de betyr. Dette er dog informasjon man kan finne i andre bøker. Siden forfatterne ikke berører temaene spesielt inngående, blir boken enklere å lese og en hjelp for nybegynnere. Alt i alt er dette en bok som vil kunne vise seg nyttig for den som er på vei inn i klinikken.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media