Vil bli miljøfyrtårnbedrift

Aktuelt i foreningen
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Miljø er en sentral del av Legeforeningens samfunnsansvar og sentralstyret har nå vedtatt at Legeforeningen skal søke om å bli miljøfyrtårnbedrift.

  – For å bli miljøfyrtårn må Legeforeningen gjennomgå en analyse og oppfylle visse krav, både generelle og bransjespesifikke, sier generalsekretær Geir Riise.

  Eksempler på tiltak er økt bruk av video- og telefonkonferanser, automatikkstyring av lys, tilpasninger av ventilasjonsanlegget for bedre utnyttelse av energi, mest mulig overgang til papirløs bedrift, innkjøp av miljøriktige produkter, redusert bruk av engangsmateriell og kildesortering av matavfall.

  – Å bli en miljøfyrtårnbedrift krever en holdningsendring hos alle. Vi skal bidra med vårt for et bedre miljø, understreker generalsekretæren.

  Forskning viser at miljøfyrtårnbedrifter sparer driftsutgifter på sikt, de ansatte får et bedre arbeidsmiljø, bedriftene får en tydelig profil som gir konkurransefortrinn og de bidrar til mindre belastning på naturen.

  Miljøfyrtårn er en norsk tredjepartsertifisert miljøledelsessystem for små og mellomstore bedrifter som anbefales av Miljøverndepartementet. Soria Moria Hotell og Konferansesenter ble som første hotell i Oslo, sertifisert allerede i 2001. De har gode erfaringer med ordningen og har blitt resertifisert hvert tredje år siden.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media