Resept på lykke

Anmeldelser
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Bay-Hansen, Jesper

  Recepten på lykke

  375 s, ill. København: FADL’s Forlag, 2011. Pris DKK 250

  ISBN 978-87-7749-614-1

  Forfatteren er en allmennmedisiner som er videreutdannet i seksologi, kognitiv terapi og kognitiv veiledning. Omslagsbildet viser en blid danske som lyser av helse og optimisme, og det gjennomsyrer boken. Det skal litt til for å gi en 375 siders resept på lykke.

  Det er tre deler. I den første delen blir du introdusert for lykkebegreper, lykkemodeller og øvelser. Her inngår også en beskrivelse av hjernen, det skal man visst ha i alle helsebøker for tiden.

  I den andre delen inngår lykkeaktiviteter. Lykke kommer ikke helt av seg selv, man må leve i nuet, tenke positivt, elske og arbeide, tro og tilgi og være sosial og sånn. Men språket er saftigere enn vanlig, her skal man kaste seg ut i dyrisk sex, «give it to me baby». Forfatteren tar opp seksualiteten i et videre perspektiv når han skriver om fordelen ved å være i noenlunde god fysisk form. Han tar også opp problemer, slik som urininkontinens under akten. Her er det mye trøst å få for dem som ikke lykkes med alt. Blant lykkeaktivitetene er også å håndtere stress, tap og traumer.

  Det fører over til del tre som handler om særlige utfordringer, depresjoner, stress og manglende lyst til det meste.

  Boken er et godt eksempel på en selvhjelpsbok med egen lykke som mål. Den frister over evne til å fortsette i amerikansk stil: «Try it, you may like it.»

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media