Legehelg på Teknisk Museum

Aktuelt i foreningen
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  – Det er en glede å ønske medlemmene velkommen til Legeforeningens familiearrangement siste helg i september, sier generalsekretær Geir Riise.

  Legeforeningen inviterer til legehelg med «barnelegekontor». Illustrasjonsfoto Colourbox.
  Legeforeningen inviterer til legehelg med «barnelegekontor». Illustrasjonsfoto Colourbox.

  Lørdag 24. og søndag 25. september inviterer Legeforeningen til legehelg med spennende utstilling og aktiviteter for barn og voksne på Teknisk Museum i Oslo. I anledning Legeforeningens 125-årsjubileum har foreningen inngått en samarbeidsavtale med museet. – Benytt dere av dette medlemstilbudet og se utstillingen Mind gap, oppfordrer generalsekretæren.

  Mind gap er museets hovedsatsing i 2011. Den åpnet 16.4. 2011 og handler om hjernen, og spesielt om hjerneforskning. Utstillingen inngår som hovedattraksjon i Universitetet i Oslos 200-årsjubileum. En av verdens mest anerkjente scenekunstnere, Robert Wilson, har designet utstillingen i samarbeid med professor Serge von Arx og studenter ved Akademi for scenekunst, Høgskolen i Østfold. Den er meget severdig og spennende tilrettelagt!

  Hjerneforskning har vært et sentralt forskningsfelt i Norge siden Fridtjof Nansen avla sin doktorgrad i nevrobiologi ved Universitet i Oslo i 1888. I dag har Norge flere ledende forskningssentra på området.

  – Tittelen Mind gap er ment både som talende i forhold til hva en utstilling om hjernen og nevrologisk forskning kan handle om og som en metafor. Med ustillingsmediets muligheter blir nevrologisk forskning belyst på en måte som innlemmer publikum i noen av hjernens mysterier og i forskningen bak kunnskapen, skriver Teknisk Museum på sine nettsider.

  I tillegg til selve utstillingen, vil det blant annet være foredrag om aktuelle medisinske temaer, «legekontor» for barn, tegnekonkurranser, «spør legen»- stand for publikum. Se www.legeforeningen.no/id/165716 for program for dagene.

  Husk medlemskortet

  Husk medlemskortet

  Medlemmer betaler halv pris for seg og familien ved å vise medlemskortet, husk derfor å ta dette med! Se www.tekniskmuseum.no for veibeskrivelse.

  Soria Moria hotell og konferansesenter har også rimelige priser for medlemmer dersom man ønsker en weekend i Oslo. Soria Moria har nytt badeanlegg og trimrom som både små og store kan ha glede av. Det er kort vei til Nordmarka med fint turterreng, slik at det er mulig å få trim både for hjerne og kropp.

  På Universitetsplassen er det stort forskningstorg med mange aktiviteter samme helg, slik at det er mye å oppleve i Oslo denne helgen! Se www.forskningstorget.com for detaljer.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media