– Hjernen må tas på alvor

Aktuelt i foreningen
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Norsk nevrologisk forening arrangerte i mars Hjerneuken 2011 med publikumsarrangementer på flere nevrologiske avdelinger.

  Det var en aktiv uke der mange av foreningens medlemmer bidro til å skape blest om hjernen og dens sykdommer. På Teknisk Museum i Oslo var det også en rekke arrangementer knyttet til Hjerneuken. Flere av medlemmene holdt foredrag om hjernen, og det ble gitt mulighet for publikum til å stille spørsmål og samtale om de ulike temaene. Publikum fikk også en forsmak på hjerneutstillingen Mind gap som åpner 17. april.

  – Det var moro og et veldig artig tiltak, sier leder i foreningen Are Brean.

  Medlemmer av foreningen hadde også flere kronikker på trykk, blant annet i Adresseavisen og i Aftenposten. I kronikkene ble blant annet viktigheten av at slagpasienter behandles med samme hastegrad som hjerteinfarktpasienter understreket. Enkelt sagt må hjernen tas på alvor og akutt hjerneslagbehandling organiseres etter samme modell som for hjerteinfarkt: Pasienten må transporteres direkte til det sykehus der det uansett tid på døgnet kan gis riktig diagnose og best behandling så raskt som overhodet mulig. Dette vil gi færre dødsfall av hjerneslag, og flere kan leve videre etter slaget med mindre grad av funksjonssvikt.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media