Faglig og sosialt nettverk for homofile leger

Aktuelt i foreningen
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Homofile og lesbiske legers forening (HLLF) er et kollegialt forum for lesbiske og homofile leger og medisinstudenter som støtter og verner sine medlemmer i arbeidssammenheng. Foreningen er ikke en del av Legeforeningen.

  HLLFs formann Gunnar Frode Olsen. Foto Privat
  HLLFs formann Gunnar Frode Olsen. Foto Privat

  – Foreningen satte seg i sin tid et ambisiøst mål, forteller foreningens formann Gunnar Frode Olsen. – Vi arbeider for et samfunn der mennesker kan leve i overenstemmelse med sin lesbiske og homofile kjærlighet og seksualitet, og foreningen bidrar til dette ved å øke den faglige kunnskapen om homofili og helse gjennom undervisning, holdningsskapende arbeid og forskning, sier Olsen.

  Faglig og sosialt nettverk

  Faglig og sosialt nettverk

  «Rosa kompetanse» har i fire år arbeidet med skolering av helsepersonell om deres møte med den homofile/lesbiske pasient og flere leger har vært sentrale i utarbeidelsen av brosjyren Ta det ikke for gitt at pasienten er heterofil.

  – «Rosa kompetanse» har et tett samarbeid med Norsk forening for allmennmedisins referansegruppe for lesbisk og homofil helse, og denne referansegruppen arbeider faglig og tilbyr bl.a. kurs om emnet, forteller Olsen.

  – Siden den faglige biten nå på glimrende vis blir ivaretatt av «Rosa kompetanse» og referansegruppen, og siden HLLF har begrensede ressurser, så har foreningen valgt å konsentrere seg om den kollegiale biten, sier han og forteller at de bl.a. arrangerer faglige og sosiale møter to til tre ganger årlig. – Vil du vite mer, så gå inn på vår nettside www.hllf.org , der vil du også finne faglige artikler, sier Olsen.

  Foreningen som ble stiftet i 1996, har i overkant av 90 medlemmer.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media