Irene Kingswick Om forfatteren
Artikkel

800 000 nordmenn befinner seg utenfor ordinært arbeidsliv, nærmere 350 000 personer mottar uføreytelser og Norge er et av de land i Europa med høyest andel av befolkningen i arbeidsfør alder på permanente trygdeordninger. Dagens tilbud er gått ut på dato. La oss gjøre noe sammen!

Jeg er ikke lege og kan dermed ikke uttale meg om utbrenthet innenfor det medisinske felt, men jeg kan uttale meg på bakgrunn av egen erfaring. Menneskets psykologi har alltid opptatt meg. Da jeg var i begynnelsen av 20-årene, tok jeg mine første kurs i personlighetsutvikling i England, og siden den gang har både kurs og skoler vært mange. Jeg er utdannet innenfor ledelse ved BI og er psykoterapeut gjennom en fireårig utdanning fra Danmark og har mange års salgsledelse i ryggen.

Det er rundt sju år siden jeg selv ble utbrent, og i tiden som fulgte møtte jeg mange i samme situasjon. Jeg opplevde at mange slet mer enn meg og forsto at kombinasjonen av en medfødt indre kriger og forståelsesfulle saksbehandlere hos NAV, en god psykolog og en flott lege gjorde at jeg kom i mål. Jeg møtte tusenvis av «utbrente» sjeler der ute som gjerne ikke hadde diagnosen utbrent, men som i alle fall oppførte seg på en måte som minnet sterkt om mine egne symptomer, og som ikke ble sett!

Min erfaring tilsier at det er et skrikende behov for tiltak rettet mot det friske i mennesket og hvor man tenker helhetlig. Jeg har nå lyst til å starte et prosjekt i Tyrkia og har konkrete planer. Er det noen leger der ute som kunne tenke seg å være med på dette, ville jeg sette pris på om de tok kontakt!

Anbefalte artikler