En enkel oversikt over øre-nese-hals-faget

Anmeldelser
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Strååt, V.

  Öra Näsa Hals

  En illustrerad minilärobok för läkare. 69 s, ill. Stockholm: MediArt, 2009. Pris SEK 120/per stk + frakt (ved bestilling av 30 eks.)

  ISBN 978-91-978266-0-0

  Boken er enkel, kompakt og med en lang rekke klare og instruktive illustrasjoner. Forfatteren har komprimert faget på en overbevisende måte, og det er benyttet mange forkortelser som er forklart på omslagssiden.

  Øre-nese-hals-sykdommene er fremstilt i egne avsnitt om f.eks. øret og nese-bihuler hvor man enkelt kan slå opp i kapitlet ved hjelp av tommelgrep fra innholdssiden. Denne inneholder også en kortfattet oversikt over områdene som omtales.

  Forfatteren skriver at dette er meget kortfattet bok, tilpasset leger. Det er imponerende hvor mye stoff han har klart å få med på bare 65 sider. Teksten er skrevet i notatstil, og det er henvisning til en lang rekke illustrasjoner på hver side med nummerering i illustrasjonene av viktige poenger beskrevet i teksten.

  Boken er særlig myntet på leger som kan ha den med seg på jobb, men bør også egne seg svært godt for medisinstudenter som repeterer. Spesialsykepleiere bør også ha glede av den. En så liten bok tar selvfølgelig ikke mål av seg til å være tilstrekkelig på alle områder, men som en repetisjonsbok og en hjelp i hverdagen for alle typer leger bør den være tilfredsstillende. Interesserte lesere vil alltid finne områder som ikke er tilfredsstillende beskrevet, omfattende nok eller tar opp områder som er for sterkt vektlagt, eller det motsatte. Likevel, en mer elegant skriftlig hurtiginnføring i faget med rikelige relevante fargeillustrasjoner har jeg knapt sett.

  Minilæreboken med de tallrike illustrasjonene kan anbefales alle som ønsker en repetisjon av øre-nese-hals-faget og som gjerne vil ha en enkel oppslagsbok tilgjengelig.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media