Nytt digitalt verktøy for medisinske koder

Brev til redaktøren
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Nå tilbys alle norske leger et gratis og effektivt verktøy til å lese og bruke diagnosekoder og operasjonskoder – både de internasjonale ICD-10-kodene (diagnosekoder) og de nordiske operasjonskodene (NOMESKO) (1, 2). Legene Ulrik Kähler og Michael Dahl har utviklet en hjemmeside for å vise koder på en ny, lettere og mer effektiv måte. Den er laget av og for leger for å fremme og forenkle bruken av korrekte koder i den kliniske hverdag, til operasjonsnotater, journaler, epikriser og DRG-takster. Dette er resultatet av et hobbyarbeid som har pågått over lang tid og som nå deles gratis med dem som ønsker det i den norske helsetjeneste.

  Hjelp til å søke får man underveis. Den foretrukne spesialiteten kan velges. Kodene kan lastes ned til iPhone, personlig digital assistent (PDA) og mobiltelefon, og man kan bruke både HTML og iSilo-format. Vi ønsker at brukerne skal være delaktig i å forbedre siden. Først og fremst ønsker vi flere forslag til synonymer (for eksempel thorax/brystkasse, femur/lårbein osv.).

  Siden blir bedre jo flere brukere som bidrar. Hjemmesiden bruker autoriserte koder og oppdateres jevnlig. Den er gratis å bruke. Snart vil det også være mulig å lese de nye SNOMED-kodene og å få disse tilsendt som SMS.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media