Fra Gaza med oppfordring

Knut E. Braaten Om forfatteren
Artikkel

Mads Gilbert (t.v.) og Erik Fosse delte sine opplevelser og erfaringer fra krigen i Gaza med Legeforeningens tillitsvalgte. Foto Knut E. Braaten

Legene Erik Fosse og Mads Gilbert avsluttet lederseminaret med inngående og detaljerte foredrag om sine opplevelser og erfaringer under krigen i Gaza. De to risikerte i elleve dager livet for å redde krigsofre på Shifa-sykehuset gjennom organisasjonen NORWAC (Norwegian Aid Committee). Etter sterke historier og bilder om hvordan palestinske sivile angivelig bevisst ble lemlestet og drept, oppfordret Gilbert Legeforeningen til snarest å sende en delegasjon til Gaza for å møte Hamas ved den palestinske helseministeren.

Torunn Janbu tok med seg oppfordringen og forsikret om at Legeforeningen skal snakke med både israelsk og palestinsk side.

– Jeg kommer til å bibringe denne oppfordringen til de øvrige nordiske legeforeningene. Vi må se på hvor det er mest hensiktsmessig for oss å bidra. Vi kan ikke sitte å se på denne situasjonen. Vi må og skal ta tak i dette, sa Janbu.

Et planlagt møte denne våren med palestinske, israelske og internasjonale legeorganisasjoner er nå utsatt til høsten. Møtet skal finne sted i Tyrkias hovedstad Ankara.

Anbefalte artikler