Medlem nummer 25 000

Cecilie Bakken Om forfatteren
Artikkel

Andreas Kjølsøy som studerer medisin i Ungarn, ble nylig medlem nummer 25 000 i Legeforeningen.

Anders Kjølsøy er medlem nr. 25 000. Foto privat

For første gang har foreningen passert dette antallet medlemmer. Kjølsøy er representativ for økningen i nyinnmeldinger de siste to årene. 60 % av de nyinnmeldte har vært medisinstudenter. Medisinstudentene i Ungarn ligger på tredje plass når det gjelder flest nyinnmeldte studenter i år, etter Norge og Polen. Anders Kjølsøy studerer nå på fjerde året ved Universitetet i Pécs i Ungarn.

– Jeg meldte meg inn etter at jeg hadde vært på et informasjonsmøte med Norsk medisinstudentforening-utland her i Pécs. Møtet var om Legeforeningen og fordelene ved medlemskap. Som medlem står man jo sterkere og blir representert. Dessuten liker jeg Tidskriftet, som også sørger for at jeg kan holde meg oppdatert på hva som skjer i Norge, sier han.

Den norske studenten liker seg godt i Ungarn.

– Det jeg liker ved studiet her nede er at vi har en preklinisk og en klinisk del, slik at vi har en kunnskapsbasis før vi går ut i «feltet». I tillegg er det en fordel at vi møter studenter fra hele verden og lærer mye om andre kulturer, sier han.

Kjølsøy hadde lyst til å bli lege for å ha en jobb der han får forskjellige utfordringer og kan få jobbe med mennesker.

– På sommeren har jeg hatt praksis ved Helgelandssykehuset Sandnessjøen. Det har vært veldig lærerikt å komme ut i det norske helsevesenet, og jeg er kjempefornøyd med mottakelsen og behandlingen jeg fikk ved sykehuset, sier han.

En av sakene legestudenten er mest opptatt av nå, er muligheten til å få turnusplass. – Jeg håper at alle innenlands- og utenlandsstudenter vil få like muligheter til turnusplass, sier Kjølsøy.

Legeforeningen har nå 21 300 legemedlemmer, og 3 700 medisinstudenter som medlemmer. Foreningen har de siste to årene økt med rundt 1 000 medlemmer i året.

Anbefalte artikler