()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Vår venn og kollega Ingrid Benum døde 7.3. 2007 etter tre års sykdom.

  Ingrid ble født i Innherred i 1967 og bodde siden i Namsos, Orkanger og Trondheim. Hun studerte i Bergen og Trondheim og tok medisinsk embetseksamen i 1993, etterfulgt av turnustjeneste på Innherred sykehus og i Snåsa. Deretter jobbet hun på legevakten ved Regionsykehuset i Trondheim i ett år, før hun begynte på anestesiavdelingen i 1996.

  Hun ble raskt en viktig brikke i avdelingens drift. Ingrid var faglig sterk, trygg, rolig og likt av alle. Hun tok europeisk anestesieksamen i 1999. Hun begynte tidlig å sikte seg inn mot barneanestesi og hadde sideutdanning på kuvøseavdelingen. Høsten 2001 ble hun godkjent spesialist i anestesiologi, samme år fikk hun stilling som overlege ved barneanestesiseksjonen. For ytterligere å styrke sin faglige plattform gjennomførte hun barneanestesiutdanningen i regi av den nordiske anestesiforeningen, og som del av utdanningen reiste hun til Stockholm og jobbet ved Astrid Lindgrens barnesykehus fra september 2003 til sommeren 2004.

  Ingrid var uredd og likte utfordringer. Hun var et ekte friluftsmenneske og opptatt av mange ulike aktiviteter, som toppturer, telemarkskjøring, klatring, paragliding, dykking og kajakkpadling. Hun var også glad i litteratur og musikk og annen kultur, og fikk med seg mange teater- og konsertopplevelser. Ingrid var alltid positiv, engasjert og pålitelig, og hun hadde et uutslitelig godt humør. Latteren var aldri langt unna.

  Ingrid skulle komme tilbake fra Stockholm og tre inn med tyngde i vårt barneanestesiologiske miljø. Slik ble det ikke. Hun fikk diagnosen brystkreft. Hun ble operert og gikk gjennom tung behandling, men kjempet seg gradvis tilbake i arbeid. Til tross for at hun levde med tilbakefall og stor usikkerhet, fremsto hun som den samme blide, dyktige og positive Ingrid som vi kjente fra før. Hun utstrålte håp og la planer helt til det siste.

  Vi takker for alle gode minner. Våre tanker går til dem som sto henne nær.

  Vi vil savne deg, Ingrid.

  På vegne av kollegene

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media