Landsstyremøte med kulturelle godbiter

Lisbet T. Kongsvik Om forfatteren
Artikkel

Overraskelsen var stor da velkomsthilsenen ble fremført syngende av arrangementskomiteens leder Trygve Kongshavn.

Trygve Kongshavn overrasket med å synge velkomsthilsenen under åpningen av møtet. Foto Lisbet T. Kongsvik

Årets landsstyremøte tilbød et program med stort kulturelt spenn fra barokkmusikk til afrikanske rytmer. – Kongsberg er en spennende by som blant annet er kjent for bergverk, gammel skihistorie og jazz, og vi har lagt spesiell stor vekt på å vise det store spekter av kultur som byen tilbyr, sa Trygve Kongshavn.

Åpningen i Kongsberg kino ble innledet ved at spelemann Knut Buen spilte springar og halling mens folkedansgruppen Småjondølene sto for dansen i flotte bunader. Åpningen ble avsluttet med tre nummer fremført av Jazzbandet Listen, en trio som spiller innfallsrik, samtidsmusikkinspirert jazz.

Landsstyredelegatene fikk også med seg en nydelig barokkonsert i Kongsberg kirke. Under middagen samme kveld holdt Sigmund Groven er minikonsert og ga etter mye applaus hele tre ekstranummer.

Hver møtedag ble åpnet med et kulturinnslag. Et spennende nytt bekjentskap for de fleste var bandet «Something Sally» som onsdag morgen ga landsstyret en kvikk start på dagen. Til tross for sin unge alder slapp trioen nylig sin tredje singel, og de kommer med sitt debutalbum i august.

Møtedeltakerne fikk også tid til å nyte en blueskonsert med artisten Rita Engedalen med band. Engedalen, som forøvrig fikk Spelemannprisen i blueskategorien i 2006, fikk forsamlingen til å synge med og trampe takten.

Siste møtedag stod familien Nhozi fra Kongo for kulturinnslaget. Familien på sju var invitert i forbindelse med Medisinstudentenes Humanitæraksjon 2007. Mange satt nok med en klump i halsen da de avsluttet med en gripende sang der de ba om at Afrika ikke må bli glemt.

Anbefalte artikler