Lise B. Johannessen Om forfatteren
Artikkel

Medisinstudentenes humanitæraksjon fikk en strålende start under landsstyremøtet.

Øyvind Watne, Guro Bårnes og Justin Chebeya Bonane fra Panzi Hospital håper på store støtte om MedHums aksjon. Foto Lise B. Johannessen

Pengene satt løst da auksjonarius Bård Lilleeng med stø hånd på klubben fikk yrkesforeninger, lokalforeninger, fagmedisinske foreninger og ikke minst sentralstyret til å gripe dypt i lommene og by på 15 flotte og fargesterke fotografier tatt i provinsene Nord- og Sør-Kivu i det østlige Kongo.

Etter auksjonen, salg av t-skjorter, et stort bidrag fra Sykehjelps- og pensjonsordningen for leger (SOP) og ytterligere salg av bilder utenom selve auksjonen, kunne MedHum kvittere for 280 850 kroner.

– Dette er en strålende start på aksjonen. Jeg er kjempeglad, overveldet og takknemlig for at det er gitt så mye, sa Guro Bårnes, humanitæraksjonens leder, da hun fikk vite hvor mye penger som var kommet inn til årets aksjon som i år går til et prosjekt som hjelper kvinner som lider av vaginal fistel. Svært mange kvinner med vaginal fistel får hjelp gjennom prosjektet. Bl.a. opererte Panzi Hospital i Bukavu som er knyttet til prosjektet, i 2006 388 kvinner med denne lidelsen. Nærmere 91 % av operasjonene var vellykkede. Prosjektet drives av organisasjonen Christian Relief Network (CRN).

Pengene fra innsamlingsaksjonen skal gå til operasjoner og pleie av dem som allerede har fistel, opplæring av lokalt helsepersonell og forebyggingskampanjer.

Fotografiene som ble auksjonert bort under landsstyremøtet produseres i mange kopier. De kan sees og bestilles via MedHums Internett-sider: www.medhum.no Hvert bilde koster 4 000 kroner ved kjøp av ett bilde. Kjøp av flere bilder gir rabatt.

Anbefalte artikler