Nytt om navn

Oss imellom
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel
  Årets helseledere er kvinner

  Årets helseledere er kvinner

  Sissel Moe Lichtenberg (f. 1946), direktør ved Kvinne-barneklinikken ved Stavanger Universitetssjukehus, er én av to kvinner som tildeles prisen Årets helseleder av Norsk sykehus- og helsetjenesteforening (NSH). Prisen deles ut for første gang, og har slik navnet tilsier som mål å belønne gode helseledere som har hatt positiv innvirkning på arbeidsmiljø og arbeidsinnsats. Prisen skal også motivere ansatte i helsetjenesten til økt interesse for ledelse som et eget fagområde. God ledelse er spesielt viktig i helsetjenesten, der det motsatte kan få livsfarlige konsekvenser, skriver Norsk sykehus- og helsetjenesteforening i en pressemelding.

  Sissel Moe Lichtenberg omtales som en strålende leder, svært grundig og med god oversikt over alt som angår Kvinne-barneklinikken. Hun har stor tyngde og autoritet, men uten å være autoritær, og hun delegerer raust, men med orden og system. Lichtenberg har gode samarbeidsevner og får det å være i et lederteam til å bli spennende og meningsfylt, heter det i begrunnelsen.

  Sykepleier og kommunaldirektør Karen Kaasa i Nøtterøy kommune er den andre som mottar prisen. Hun omtales som en initiativrik, engasjert, kunnskapsrik, handlekraftig, fremtidsrettet, søkende og tillitsfull person, som er lojal mot brukere, ansatte og kommunen.

  Helselederprisen, som er på 10 000 kroner, ble delt ut under Norsk sykehus- og helsetjenesteforenings lederkonferanse 1. februar.

  MS-prisen til Nyland

  MS-prisen til Nyland

  Professor Harald Inge Nyland (f. 1942) er tildelt MS-prisen 2007 for 30 års banebrytende innsats for multippel sklerose-pasienter og forskning. Nyland har bygd opp en forskningsgruppe ved Haukeland Universitetssjukehus i Bergen som nyter internasjonal anerkjennelse og har jobbet innen feltet siden begynnelsen i 1970-årene, da både kunnskap om og behandling av multippel sklerose var svært mangelfull, skriver MS-forbundet.

  I 2006 ble Nyland utnevnt til ridder av første klasse av St. Olavs Orden.

  Geilomo barnesykehus fikk ærespris

  Geilomo barnesykehus fikk ærespris

  Geilomo barnesykehus, som er en del av Barneklinikken ved Rikshospitalet-Radiumhospitalet, ble under den nasjonale lungerehabiliteringskonferansen nylig hedret med konferansens ærespris. Konferansen er i regi av Forum for lungerehabilitering, og det er første gang æresprisen går til en institusjon som arbeider spesielt med barn, skriver Rikshospitalet.

  Geilomo barnesykehus tilbyr langtidsbehandling og rehabilitering av barn med astma og allergi, og i begrunnelsen for tildelingen ble det lagt spesielt vekt på sykehusets banebrytende arbeid for denne pasientgruppen gjennom mange år.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media