Trygve Kongshavn Om forfatteren
Artikkel

Buskerud lægeforenings arrangementskomité ønsker landsstyret, gjester, delegater, kolleger, sekretariat og Tidsskriftet hjertelig velkommen til landstyremøte 2007 på Kongsberg.

Kongsberg kirke. Foto Christian Berg

Møtet avholdes på Quality Hotel Grand fra tirsdag 22. mai til torsdag 24. mai, med åpningsseremoni tirsdag 22. mai kl 11 i kinoen som ligger rett ved hotellet.

Det er første gang Buskerud er vertsfylke, og vi skal gjøre så godt vi kan for å lage en hyggelig ramme rundt arrangementet.

Tirsdag 22. mai byr Buskerud legeforening på middag i Smeltehytta. På veien dit går vi innom Kongsberg kirke som er en av landets vakreste barokkirker, bygd i 1761. Der kan du oppleve en «miniorgelkonsert» på det 240 år gamle og nyrestaurerte Glogerorgel som er det eneste av sitt slag i Norden. Onsdag 23. mai inviterer vi til jazzaften.

Kongsberg er en flott by som ble grunnlagt som «sølvby» av kong Christian 4. av Danmark – Norge i 1624, ett år etter at man fant sølv i området. Byen har en rik kulturhistorie som kan oppleves på museer som Norsk Bergverksmuseum, Kongelig Mynts museum, Kongsberg våpenfabrikks bedriftsmuseum, Lågdalsmuseet, Vassdragsmuseet Labro og Skimuseet.

I nyere tid er byen kjent som vertskap for en av Norges mest kjente jazzfestivaler – Kongsberg Jazzfestival – som i år går av stabelen 4. – 7. juli.

Det er jo begrenset hva man kan få med seg av kulturelle ting på et travelt landsstyremøte, med et omfattende sakskart og hvor det i år også er valg.

Men en del av de kulturelle severdigheter ligger i kort gangavstand fra hotellet.

Transportmessig er det gode forbindelser til Kongsberg. Blant annet kan man ta tog fra Gardermoen.

Anbefalte artikler