Kongen åpnet kreft- og isolatsenter

Nytt fra nett
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Nylig ble det nye Kreft- og isolatsenteret ved Ullevål universitetssykehus offisielt åpnet.

  Kong Harald sto for åpningen av senteret, som har en endelig kostnad på 940 millioner kroner. På 19 000 kvadratmeter blir det blant annet plass til seks moderne strålemaskiner, en egen avdeling for lindrende behandling og landets første høyrisiko luftsmitteisolat med ti isolatrom.

  Kapasiteten for kreftbehandling ved sykehuset øker dermed fra 25 000 til 40 000 pasientfremmøter i året. Sammen med utbyggingen ved Rikshospitalet-Radiumhospitalet og strålebehandlingsenhetene på Gjøvik og i Kristiansand er det nå tilstrekkelig kapasitet for moderne kreftbehandling i årene fremover. Hvert år får rundt 24 000 nordmenn en kreftdiagnose, og det er forventet en økning på 25 % innen 2020.

  – Ullevål universitetssykehus har fått et bygg som legger forholdene til rette for den mest moderne kreftbehandlingen som er mulig å gi. Det nye bygget sikrer også at sykehusets engasjerte og dyktige medarbeidere får gode og hensiktsmessige lokaler der alt ligger til rette for å gi en best mulig behandling og omsorg, sier sykehusdirektør Tove Strand.

  Les hele saken: www.tidsskriftet.no/11643

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media