Hvem blir ny WHO-sjef?

Nytt fra nett
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  13 kandidater er innstilt til stillingen som ny generaldirektør i Verdens helseorganisasjon (WHO). Generaldirektør Lee Jong-Wok døde i mai i år, bare 61 år gammel.

  Det er uvanlig mange kandidater til stillingen denne gangen, og bakgrunnen deres er svært variert. Kandidater fra europeiske land er i flertall. Ingen av dem er fra Norge, men både Finland og Island er representert. Det er også blant annet Syria, Kuwait og Ecuador. Fra det afrikanske kontinentet er det bare én kandidat. Konstituert generaldirektør Anders Nordström søkte som varslet ikke på stillingen.

  Ifølge Lancet er seks av representantene nåværende eller tidligere WHO-ansatte. To kandidater er nåværende eller tidligere statsledere og tre er tidligere helseministre. Bare tre av de 13 er kvinner, fra henholdsvis Kina, Spania og Tyrkia.

  Kandidatene er nominert av noen av Verdens helseorganisasjons 193 medlemsland. Hvem av disse som blir ny generaldirektør i WHO blir avgjort og offentliggjort den 9. november. Se listen over kandidatene på Tidsskriftet.no.

  Les hele saken: www.tidsskriftet.no/11547

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media