()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Jens Theodor Biørnstad (1944 – 2006) rakk akkurat å fylle 62 år før kreftsykdommen tok hans liv. Han døde 12. mars i sitt elskede og frodige hjem på Malmøya etter noen måneders sykdom.

  Han ble cand.med. i 1972 i Graz i Østerrike. Der traff han også sin ektefelle, alltid trofaste og lojale Heidi. De fikk tvillingene Liv og Alexandra og senere sønnen Biørn.

  Jens var turnuslege ved Ringerike sykehus og hadde distriktstjeneste på Dokka, deretter tjenestegjorde han som militærlege ved Sessvollmoen. Men det var gynekolog han skulle bli. Først var han ved sykehuset i Tromsø, så ved Ullevål. Han ble spesialist i fødselshjelp og kvinnesykdommer i 1983, og jobbet som overlege ved Aker og til slutt Ullevål universitetssykehus.

  Vi, hans kolleger gjennom mange år, satte stor pris på hans faglige dyktighet, både som operatør og som fødselshjelper. Han var alltid like rolig, vennlig og verdig, og inngav stor tillit, både hos pasienter og kolleger. Det var tid nok til alle og bestandig en vennlig, brummende kommentar fra den rolige bamsen. Jens var ettertraktet som faglig veileder for yngre kolleger, de lærte mye av hans håndverk, som var av ypperste klasse. Han lot yngre krefter slippe til, men var alltid like rolig til stede, med en hjelpende hånd om nødvendig.

  Jens var i flere år en meget ivrig småviltjeger og tilbrakte mange gode stunder på en god kollegas hytte sammen med sin kone.

  Alle Jens’ gode egenskaper kom fullt til syne i hans egen sykdomstid, spesielt da han visste det gikk mot slutten. Han forble seg selv – rolig, uredd og sterk til det siste.

  Familien, hjemmet og hytta var hans liv, ved siden av sykehuset med alle hans arbeidskolleger. Et liv som dessverre ble avsluttet så altfor tidlig, på trappene til pensjonisttilværelsen, som han så frem til.

  Vi bærer hans gode minne i våre hjerter.

  På vegne av tidligere og nåværende kolleger ved Ullevål universitetssykehus

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media