God basiskunnskap til tillitsvalgte

Aktuelt i foreningen
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Over 80 tillitsvalgte fra Oslo og Akershus var i slutten av mars samlet for å lære mer om det å være tillitsvalgt.

  Anne-Berit Erdal og Eivor Hernes mener at kurset gav en god smakebit på hva det vil si å være tillitsvalgt. Foto Lisbet T…
  Anne-Berit Erdal og Eivor Hernes mener at kurset gav en god smakebit på hva det vil si å være tillitsvalgt. Foto Lisbet T. Kongsvik

  Kurset var i regi av Oslo legeforening og ble holdt på Ullevål universitetssykehus. På kurset ble bl.a. forhandlingsstrukturen jf. hovedavtalen med NAVO, utfordringer i forbindelse med årets lønnsoppgjør og arbeidsgivers styringsrett gått grundig gjennom. I tillegg var president Torunn Janbu invitert for å informere om tillitsvalgtordningen samt Legeforeningens organisasjon, struktur og regelverk.

  Kursdeltakerne Anne-Berit Erdal, assistentlege ved Onkologisk avdeling på Ullevål universitetssykehus og Eivor Hernes, post.doc.stipendiat ved Kreftregisteret er begge helt ferske som tillitsvalgte på sine avdelinger. – Dette tillitsvalgtkurset har vært veldig ryddig, oversiktlig og fint, sier de begge.

  – Det er bra at informasjonen gis på et basisnivå og er tilpasset oss som er nye tillitsvalgte, sier Anne Berit Erdal og legger til at hun føler at hun i løpet av dagen har lært mye om det å være tillitsvalgt. – Det er mange ukjente begreper i forhandlingsverdenen som er selvsagte for mange, men ukjente for oss, og det har vært greit å få en gjennomgang av disse, sier Eivor Hernes.

  De innrømmer begge at de måtte tenke seg om en stund før de sa ja til å bli tillitsvalgt, men at de etter denne kursdagen ikke angrer på sitt valg. – Vi føler oss prioriterte når selveste presidenten i Legeforeningen tar seg tid til å komme hit for å holde foredrag og på den måten viser at hun bryr seg om de tillitsvalgte. Det gjør at vi blir enda mer motiverte, påpeker de begge.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media