God basiskunnskap til tillitsvalgte

Lisbet T. Kongsvik Om forfatteren
Artikkel

Over 80 tillitsvalgte fra Oslo og Akershus var i slutten av mars samlet for å lære mer om det å være tillitsvalgt.

Anne-Berit Erdal og Eivor Hernes mener at kurset gav en god smakebit på hva det vil si å være tillitsvalgt. Foto Lisbet T. Kongsvik

Kurset var i regi av Oslo legeforening og ble holdt på Ullevål universitetssykehus. På kurset ble bl.a. forhandlingsstrukturen jf. hovedavtalen med NAVO, utfordringer i forbindelse med årets lønnsoppgjør og arbeidsgivers styringsrett gått grundig gjennom. I tillegg var president Torunn Janbu invitert for å informere om tillitsvalgtordningen samt Legeforeningens organisasjon, struktur og regelverk.

Kursdeltakerne Anne-Berit Erdal, assistentlege ved Onkologisk avdeling på Ullevål universitetssykehus og Eivor Hernes, post.doc.stipendiat ved Kreftregisteret er begge helt ferske som tillitsvalgte på sine avdelinger. – Dette tillitsvalgtkurset har vært veldig ryddig, oversiktlig og fint, sier de begge.

– Det er bra at informasjonen gis på et basisnivå og er tilpasset oss som er nye tillitsvalgte, sier Anne Berit Erdal og legger til at hun føler at hun i løpet av dagen har lært mye om det å være tillitsvalgt. – Det er mange ukjente begreper i forhandlingsverdenen som er selvsagte for mange, men ukjente for oss, og det har vært greit å få en gjennomgang av disse, sier Eivor Hernes.

De innrømmer begge at de måtte tenke seg om en stund før de sa ja til å bli tillitsvalgt, men at de etter denne kursdagen ikke angrer på sitt valg. – Vi føler oss prioriterte når selveste presidenten i Legeforeningen tar seg tid til å komme hit for å holde foredrag og på den måten viser at hun bryr seg om de tillitsvalgte. Det gjør at vi blir enda mer motiverte, påpeker de begge.

Anbefalte artikler