Fremskritt for traumeforskningen

Nytt fra nett
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Det ser lysere ut for norsk traumeforskning enn det gjorde for kort tid siden. Et nasjonalt traumeregister er opprettet og det nedlagte skaderegisteret blir aktivt igjen, og sterkt utvidet.

  Traumeregisteret skal drives av Ullevål universitetssykehus, og ifølge overlege Olav Røise vil det gjøre det mulig å måle kvaliteten på den initiale behandlingen, få mer kunnskap om betydning av volum for å oppnå kvalitet, og gjennomføre oppfølgende studier av spesifikke skader. Han gleder seg over at registeret nå blir en realitet, og tror det vil vekke interesse internasjonalt.

  Professor og viseadministrerende direktør ved Ullevål universitetssykehus Inggard Lereim sier traumeregisteret blir et omfattende samarbeidsprosjekt som vil gi mulighet for kvalitetsregistrering, evaluering, sammenlikning av resultater og oppfølging av disse. Mye lobbyarbeid har dessuten ført til at skaderegistrene som Folkehelseinstituttet opprettet i 1985, og som ble endelig nedlagt i begynnelsen av 2005, nå er oppe og står igjen, i ny drakt.

  Les hele saken: www.tidsskriftet.no/10365

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media