Tar feil av føling og rus

Nytt fra nett
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  En rekke diabetikere har opplevd å bli lagt i jern av politiet mens de har hatt føling. Politiet vet altfor lite om sykdommen, mener Diabetesforbundet.

  – Vi får inn saker nå og da hvor diabetikere er blitt innbrakt av politiet, blitt påsatt håndjern eller satt på glattcelle fordi de har hatt føling. Flere i politiet har for lite kunnskap om diabetes og tror vedkommende er beruset eller ruset, forteller assisterende generalsekretær i Norges Diabetesforbund, Gro Holstad, til Tidsskriftet.

  Nå vil Diabetesforbundet forhindre flere skumle episoder, og har laget et faktaark til politiet. – Faktaarket inneholder informasjon om blant annet symptomer, hva politiet må se etter og hva konkret de bør gjøre hvis de kommer over personer som kan ha føling. Dette har vi nå sendt til Politidirektoratet, som vi venter på tilbakemelding fra, sier Holstad.

  Politiførstebetjent ved Grønland politistasjon i Oslo, Lars Wig, sier han har opplevd at folk er blitt innbrakt med føling. – Jeg har opplevd det, men etter det jeg vet, skjer det ikke ofte. Uansett er det alvorlig, og et faktaark til politidistriktene kan være nyttig, tror Wig.

  Les hele saken: www.tidsskriftet.no/pls/lts/pa_lt.visnyhet?vp_id=7283

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media